2013. április 27., szombat

Star Wars - A Régi Köztársaság Lovagjai képregény

Először is leszögezem... erről a Star Wars sorozatról megoszlanak a vélemények. Lehet nagyon szeretni és nagyon utálni. Én nagy kedvelője vagyok, de szívesen meghallgatom az ellenkező véleményeket is!

Ez most a játék képregény változata?
Nem! Találkozunk szereplőkkel az ugyan ilyen nevű Star Wars játékokból, valamint némi kiegészítő információval is szolgál velük kapcsolatban, de első sorban külön történet, melyhez nem szükséges a játékok ismerete, de remek kedvcsinálóként szolgálhat hozzájuk.

"This squid is so raw it's raping a Japanese schoolgirl " (a Gordon Ramsay meme)

A világról:
A Régi Köztársaság idején járunk, 4000 évvel az alap filmek (és 8 évvel a  Knights of the Old Republic játék) előtt. Bár éppen tart a Mandalori háború, a galaxisban ebben az időszakban viszonylag tartós béke honol, ami főleg a rengeteg jedi-lovagnak köszönhető.
Jó magam nagyon kedvelem a Régi Köztársaság korszakát, mert rendkívül változatosnak tartom és tele van lehetőségekkel.

Ez a két oldalas kép egyszerűen ... ott van!

Na, de akkor miről is szól?
Főhősünk Zayne Carrick, a legügyetlenebb és szerencsétlenebb Padavan, akit eddig láttam az egész Star Wars univerzumban. Mestere szerint Zayne az élő bizonyíték arra, hogy az Erőnek van humorérzéke. Számomra épp ezért is nagyon szerethető ez a figura.
Történetünk ott kezdődik, hogy Zayne lekési saját jedi-lovaggá avatási ceremoniáját, miközben egy Gryph nevű csempészt próbál elkapni. Miután nagy nehezen sikerült neki, végül megérkezik a ceremóniára, de szörnyű látvány tárul hősünk szeme elé. A mesterek mind lemészárolták saját Padavanjaikat, s Zayne késésének köszönheti életét. Miután sikerül elmenekülni a mesterektől, őt és Gryphet vádolják a Padavanok meggyilkolásáért, ezért folyamatos menekülésre vannak kényszerítve az egész rend elől, s bár Gryph alvilági figura, legalább olyan ügyetlen, mint Zayne. Mindezek után hőseink dolga, hogy kinyomozzák, mi is történt és tisztázzák magukat a rend még nem korrupt tagjai előtt.

Zaynet a ceremóniára érkezve váratlan látvány fogadja

Végezetül:
Ez az 50 fejezetes (plusz egy 0. fejezet) képregény sorozat számomra nagyon jó szórakozást nyújtott. A történet tartalmaz csavarokat és a továbbiakban becsatlakozó szereplők is érdekesek. A látvány és rajzstílus kifejezetten tetszett eleinte, de később nagyon érezhetőek voltak a rajzoló váltások. Rosszabb nem lett, csak más.
Ajánlom azoknak, akiket a filmeken túl még bővebben érdekel a Star Wars univerzum.
Bár angolul e-book formájában olvastam végig a sorozatot, járt már a kezemben hivatalos magyar fordítás is.

Az első fejezet magyar borítója

Remélem sikerült felkelteni valaki érdeklődését a sorozat iránt!
Véleményeket és kommenteket szívesen várok!
Szép napot Mindenkinek!

Cseri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése