2013. április 24., szerda

"Metalocalypse" avagy Brendon Small metálosokhoz szóló rajzfilmje



Figyelem: A következő műsor szexet, drogot és rock and rollt tartalmazhat!


A szerelem kezdete:
Még rocker korszakomban akadtam rá teljesen véletlenül erre az animációs sorozatra.
Nem is a címmel, nem is a témával vagy a rajzstílussal keltette fel a figyelmem első sorban, sokkal inkább azzal, hogy bizonyos szereplők hangjait híres rock/metal zenészek adják. (James Hetfield, Kirk Hammett, Angela Gossow, ICS Vortex, George "Corpsegrinder" Fisher, Joe Satriani, Steve Vai és még sokan mások)

A sorozat:
2006-ban került a képernyőkre az amerikai Adult Swim TV csatornán, eleinte 10, később 20 perces epizódokkal. Eddig 4 évadot és ahhoz kapcsolódó 3 zenei albumot élt meg a sorozat. A rajongók továbbra is várják a folytatást.

Dethklok: making everything metal since 2006

A történet:
Metalocalypse sorozat központjában a Dethklok nevű kitalált death-metal zenekar áll. Bár van egy elég ritkán elővett kerettörténet, mely a zenekarról szóló ősi próféciákkal kapcsolatos, a részek egy a rocker kultúra (gyakran az egész  popkultúra) elé állított görbetüköröt alkotnak, megfűszerezve ütős riffekkel, sok-sok vérrel és egyfajta nagyon groteszk humorral. Ezek a részek egymástól függetlenül külön-külön is élvezhetőek.


Murderface, a Dethklok basszusgitárosa

Brendon Small:
Ez az ember egyszerűen .... ááááh!
Írja a történetet, rendezi, a szereplők többségének ő adja a hangját (és nem szúr szemet az egyezés) valamint a sorozatban megjelenő számok is tőle származnak. Munkája rendkívül meglátszik a sorozaton, sajátos humora a legdepressziósabb időszakaimban is képes volt felvidítani.
Zenei stílusa is nagyon megfog. Aki nem szereti a hörgős death-metalt, de a dallamosabb pörgősebb power- és heavy-metal stílusokat igen, annak ajánlom Brendon Galaktikon című albumát! Nem fog csalódni!

Ő itt Brendon Small

Összegzés:
Ez a sorozat főként azoknak való akik jártasak a rocker és metalálos szubkultúrában, ellenben képesek nevetni annak hibáin, hiányosságain, persze szívesen halgatnak fémzenét... és valamilyen szinten tudnak angolul.
Igen... ez a sorozat nem túl népszerű még kishazánkban, s csupán a sorozat csak csekélyke részéhez található magyar felírat. Angol felírat viszont mindenképp javasolt, mivel nem tőzsgyökeres angol lévén a hörgős részek nem biztos, hogy érthetőek. Gondolok itt a dalszövegekre.

Mára ennyit a Metalocalypsről!
Remélem sikerült valakinek felkelteni az érdeklődését a sorozat iránt!
További szép napot mindenkinek! ^^
Cseri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése