2013. április 27., szombat

Star Wars - A Régi Köztársaság Lovagjai képregény

Először is leszögezem... erről a Star Wars sorozatról megoszlanak a vélemények. Lehet nagyon szeretni és nagyon utálni. Én nagy kedvelője vagyok, de szívesen meghallgatom az ellenkező véleményeket is!

Ez most a játék képregény változata?
Nem! Találkozunk szereplőkkel az ugyan ilyen nevű Star Wars játékokból, valamint némi kiegészítő információval is szolgál velük kapcsolatban, de első sorban külön történet, melyhez nem szükséges a játékok ismerete, de remek kedvcsinálóként szolgálhat hozzájuk.

"This squid is so raw it's raping a Japanese schoolgirl " (a Gordon Ramsay meme)

A világról:
A Régi Köztársaság idején járunk, 4000 évvel az alap filmek (és 8 évvel a  Knights of the Old Republic játék) előtt. Bár éppen tart a Mandalori háború, a galaxisban ebben az időszakban viszonylag tartós béke honol, ami főleg a rengeteg jedi-lovagnak köszönhető.
Jó magam nagyon kedvelem a Régi Köztársaság korszakát, mert rendkívül változatosnak tartom és tele van lehetőségekkel.

Ez a két oldalas kép egyszerűen ... ott van!

Na, de akkor miről is szól?
Főhősünk Zayne Carrick, a legügyetlenebb és szerencsétlenebb Padavan, akit eddig láttam az egész Star Wars univerzumban. Mestere szerint Zayne az élő bizonyíték arra, hogy az Erőnek van humorérzéke. Számomra épp ezért is nagyon szerethető ez a figura.
Történetünk ott kezdődik, hogy Zayne lekési saját jedi-lovaggá avatási ceremoniáját, miközben egy Gryph nevű csempészt próbál elkapni. Miután nagy nehezen sikerült neki, végül megérkezik a ceremóniára, de szörnyű látvány tárul hősünk szeme elé. A mesterek mind lemészárolták saját Padavanjaikat, s Zayne késésének köszönheti életét. Miután sikerül elmenekülni a mesterektől, őt és Gryphet vádolják a Padavanok meggyilkolásáért, ezért folyamatos menekülésre vannak kényszerítve az egész rend elől, s bár Gryph alvilági figura, legalább olyan ügyetlen, mint Zayne. Mindezek után hőseink dolga, hogy kinyomozzák, mi is történt és tisztázzák magukat a rend még nem korrupt tagjai előtt.

Zaynet a ceremóniára érkezve váratlan látvány fogadja

Végezetül:
Ez az 50 fejezetes (plusz egy 0. fejezet) képregény sorozat számomra nagyon jó szórakozást nyújtott. A történet tartalmaz csavarokat és a továbbiakban becsatlakozó szereplők is érdekesek. A látvány és rajzstílus kifejezetten tetszett eleinte, de később nagyon érezhetőek voltak a rajzoló váltások. Rosszabb nem lett, csak más.
Ajánlom azoknak, akiket a filmeken túl még bővebben érdekel a Star Wars univerzum.
Bár angolul e-book formájában olvastam végig a sorozatot, járt már a kezemben hivatalos magyar fordítás is.

Az első fejezet magyar borítója

Remélem sikerült felkelteni valaki érdeklődését a sorozat iránt!
Véleményeket és kommenteket szívesen várok!
Szép napot Mindenkinek!

Cseri

2013. április 25., csütörtök

Heti basszus dózisom, a Going Quantum podcast


"De hisz te régen rocker voltál, hogy tudsz ilyet meghallgatni?!"
16-19 éves koromig erős meggyőződésem volt, hogy azt a képződményt, amit kottával nem lehet leírni, az nem zene. A komoly zenét elismertem, a népzenét is, bár ízlésvilágom központjában a rock és annak válfajai álltak. Mígnem zenei ízlésem szépen elkezdett bővülni. Eleinte a Daft Punk duot (későbbiekben szándékozom nekik is szánni egy bejegyzést), majd később más hasonló előadókat is elkezdtem hallgatni.
A Drum & Bass és Dubstep csak jócskán ezután jött be az életembe és pont akkor talált el, amikor fogékony voltam az újra. Hihetetlen, de egyik pillanatról a másikra szinte bekebeleztek ezek a basszus orientált műfajok.

 ... és ekkor találtam rá:
A Going Quantum Podcastre youtuben találtam rá. Visszamenőleg elkezdtem hallgatni az epizódokat, majd szépen lassan egyre jobban elkezdtem várni a hétvégén megjelenő új adásokat. Nem csak neten hallgattam adásait, de le is töltögettem őket, így az mp3 lejátszomra is feltudtam tenni őket. Utazás közben is ideális.

"You're listening to The Going Quantum Podcast"

A Podcastről:
A műsor heti rendszerességgel jelenik meg. Electro, DnB, Dubstep, Glitch-hop és Moombahcore műfajokban vonultat fel jobbnál jobb számokat. Már jól ismert előadóktól mutat újdonságokat, illetve kevésbé ismert előadókat mutat be. Ezt követően a műsor második felében egy meghívott vendég ejtheti ámulatba a hallgatókat. A már megjelent vendég DJ-k közt olyanok szerepeltek, mint Dubba Jonny, Black Sun Empire, Dodge & Fuski, Tim Ismag, Fourward, Space Laces és még sokan mások.

Going Quantum a 2011-es Emulator Festivalon.

Az ember a műsor mögött:
Jonathan Winter azaz Going Quantum egy kanadai DJ és Producer, a Monstercat kiadó menedzsere.
Ő az az ember, akihez forulnak az előadók, ha a Monstercatnél szeretnének kiadni. Jon részt vesz a kiadó futtatásával járó napi feladatokban és az előadók karrierjének segítésében is.

Kinek ajánlom:
Aki szereti a már említett műfajok valamelyikét kóstoljon bele, általában az epizódok mindig egy adott műfajara koncentrának rá. (Ez az adott rész címében meg is van említve, ahogy a vendég is)
És a podcast hivatalos oldaláról ingyenesen letölthető: http://goingquantum.ca/podcastgen/
De megtalálható iTunes-on is.

Remélem sikerült néhány ember számára érdekes témával szolgálni!
Kommenteket várom itt illetve facebookon! ;)
Legyetek rosszak!
Cseri

2013. április 24., szerda

"Metalocalypse" avagy Brendon Small metálosokhoz szóló rajzfilmje



Figyelem: A következő műsor szexet, drogot és rock and rollt tartalmazhat!


A szerelem kezdete:
Még rocker korszakomban akadtam rá teljesen véletlenül erre az animációs sorozatra.
Nem is a címmel, nem is a témával vagy a rajzstílussal keltette fel a figyelmem első sorban, sokkal inkább azzal, hogy bizonyos szereplők hangjait híres rock/metal zenészek adják. (James Hetfield, Kirk Hammett, Angela Gossow, ICS Vortex, George "Corpsegrinder" Fisher, Joe Satriani, Steve Vai és még sokan mások)

A sorozat:
2006-ban került a képernyőkre az amerikai Adult Swim TV csatornán, eleinte 10, később 20 perces epizódokkal. Eddig 4 évadot és ahhoz kapcsolódó 3 zenei albumot élt meg a sorozat. A rajongók továbbra is várják a folytatást.

Dethklok: making everything metal since 2006

A történet:
Metalocalypse sorozat központjában a Dethklok nevű kitalált death-metal zenekar áll. Bár van egy elég ritkán elővett kerettörténet, mely a zenekarról szóló ősi próféciákkal kapcsolatos, a részek egy a rocker kultúra (gyakran az egész  popkultúra) elé állított görbetüköröt alkotnak, megfűszerezve ütős riffekkel, sok-sok vérrel és egyfajta nagyon groteszk humorral. Ezek a részek egymástól függetlenül külön-külön is élvezhetőek.


Murderface, a Dethklok basszusgitárosa

Brendon Small:
Ez az ember egyszerűen .... ááááh!
Írja a történetet, rendezi, a szereplők többségének ő adja a hangját (és nem szúr szemet az egyezés) valamint a sorozatban megjelenő számok is tőle származnak. Munkája rendkívül meglátszik a sorozaton, sajátos humora a legdepressziósabb időszakaimban is képes volt felvidítani.
Zenei stílusa is nagyon megfog. Aki nem szereti a hörgős death-metalt, de a dallamosabb pörgősebb power- és heavy-metal stílusokat igen, annak ajánlom Brendon Galaktikon című albumát! Nem fog csalódni!

Ő itt Brendon Small

Összegzés:
Ez a sorozat főként azoknak való akik jártasak a rocker és metalálos szubkultúrában, ellenben képesek nevetni annak hibáin, hiányosságain, persze szívesen halgatnak fémzenét... és valamilyen szinten tudnak angolul.
Igen... ez a sorozat nem túl népszerű még kishazánkban, s csupán a sorozat csak csekélyke részéhez található magyar felírat. Angol felírat viszont mindenképp javasolt, mivel nem tőzsgyökeres angol lévén a hörgős részek nem biztos, hogy érthetőek. Gondolok itt a dalszövegekre.

Mára ennyit a Metalocalypsről!
Remélem sikerült valakinek felkelteni az érdeklődését a sorozat iránt!
További szép napot mindenkinek! ^^
Cseri